úterý 10. dubna 2018


Za krásami Apeninského poloostrova



Ve středu 11. dubna přijede do Slaného fotografka Jana Kupčáková, aby nám v malé galerii Vlastivědného muzea vyprávěla o svých cestách po Itálii. Než se tak stane a paní fotografka nám představí krásy Apeninského poloostrova, představme si nejprve samotnou přednášející. 




Jana Kupčáková (*1982)
Jana Kupčáková, původem z Českých Budějovic, je absolventkou a od roku 2013 také lektorkou Školy kreativní fotografie v Praze, kde v současné době také žije.  Fotografii se aktivněji věnuje od roku 2008 a za tu dobu absolvovala několik skupinových i samostatných výstav, nafotila rok svého života pro projekt Week of life Adolfa Ziky, účastnila se Česko-rakouského fotografického projektu „Bezdrátově“ a v roce 2012 získala titul „Fotografka roku“ časopisu FotoVideo. V současné době působí i jako porotkyně fotografické soutěže pořádané ŠKF. K fotografování ji přivedla její druhá vášeň – cestování. A právě tyhle své dva největší koníčky se snaží aktivně propojovat. A i když už navštívila řadu exotických zemí, je to právě Itálie, která ji svou historií, architekturou, malebnou přímořskou krajinou i mentalitou místních obyvatel naprosto učarovala, a kam se také pravidelně každý rok vrací. Jako fotografku a milovnici umění ji okouzlilo Toskánsko, jako vášnivou čtenářku románů z dob římské antiky a velkou milovnici sopek zase Sicílie a přilehlé Liparské ostrovy. Cesty jen tak na víkend do Říma nebo Benátek na zmrzlinu už prý ani nepočítá.

S fotografiemi Jany Kupčákové se setkáte nejen na její přednášce, ale také na výstavě, která bude probíhat na schodišti Městského úřadu ve Slaném, od 3. 4. do 2. 6. 2018. Malou ukázku přinášíme již teď...






Žádné komentáře:

Okomentovat